Adalet Bakanlığı sınav ile kendi bünyesine 2 bin 750 kişilik kadro ile Hakim ve Savcı adayı alıyor. Başvurular 06 Nisan 2017 tarihinde başlamıştı ve bir çok aday başvurularına başladı. Başvuru yapmamış olan adaylar için ise bu gün başvuruların son günü! Başvuru yapmayan adaylar veya unutan adaylar bu gün başvurularını mutlaka yapması şarttır. Son başvuru günü yapılan başvurular hiçbir şekilde kabul edilmez. Başvurusu kabul edilen adaylar, sınava katılacaktır.

SINAV:

Sınav için ödemeler ÖSYM tarafından alınacaktır. İki şekilde sınav yapılacak olup bunlar, Adli yargı Sinavı ve Adli Yargı- Avukat Sınavıdır.

Adli Yargı Sınavında; Genel Başarı Puanı sıralamasına göre en yüksek puan alan adaydan başlanmak üzere ilan edilen kadronun (2000) iki katı fazlası olan 6000 aday mülakata katılmaya hak kazanacaktır. 6000 inci aday ile aynı puanı alan adaylar da Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata çağrılacaktır.

Adli Yargı-Avukat Sınavında; Genel Başarı Puanı sıralamasına göre en yüksek puan alan adaydan başlanmak üzere ilan edilen kadronun (750) iki katı fazlası olan 2250 aday mülakata katılmaya hak kazanacaktır. 2250 inci aday ile aynı puanı alan adaylar da Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata çağrılacaktır.

Adaylar sınav başvuru işlemini tamamladıktan sonra başvuru süresi içerisinde başvurularını ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden kontrol edeceklerdir. Adaylar başvuru işlemini yaptıktan sonra sınav ücretini ödeyerek başvuru işlemlerini tamamlayacaktır. Sınava katılmak isteyen adaylar 165TL ödeyecek ve ikinci bir sınava katılmak isteyen adaylar ise 245 TL ücret ödeyecektir.

SINAV BAŞVURU ŞARTLARI:

Adalet Bakanlığı 2 bin 750 memur alım ilanına başvuruda bulunacak adaylar mutlaka başvuru şartlarını taşımak zorundadır. Başvuru şartlar : Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Askerlik durumu itibari ile askerliğini yapmış olmak veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Hukuk Fakültesinden mezun olmak veya yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye'deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarı belgesi almış bulunmak, Hakim ve Savcılık mesleğine yakışmayacak davranış ve tutu içerisinde bulunmamamış olmak şartları aranır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar için bugün başvurular son gün. Adaylar bir an önce başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Başvurular, bireysel olarak internet aracılığı ile veya ÖSYM başvuru vermezi aracılığı ile elektronik ortaöda yapılacaktır. Başvurular resmi iş günlerinde ve çalışma saatlerinde alınır.
Editör: TE Bilisim