Adalet Bakanlığı 156 Memur Alacak
Adalet Bakanlığı bünyesinin personel ihtiyacını karşılamak adına farklı pozisyonlarda ve farklı alanlarda toplamda 156 adet memur alacak. Sizde Adalet Bakanlığı ailesine katılmak için, haberimizin devamını inceleyiniz.
Adalet Bakanlığı 01 Eylül 2015 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesinin memur personel ihtiyacını karşılamak için, Mühendis, İstatitikçi, Mütercim, Avukat, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Psikolog, Sosyal Çalışmacı ve Pedalog, pozisyonlarında toplamda 156 adet memur alacak. Aşağıda verilen başvuru şartlarını taşıyan uygun adaylardan, 2014 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından ( B Grubu ) alınan puanlardan, en yüksek puandan başlamak üzere kadroya dahil edileceklerdir. İlana verilen her kadro için Sınava girecek olan adaylar 5 katı olacaktır. Avukatlık kadrosuna sözlü sınav sonucuna göre belirlenirken diğer kadrolarda KPSS puanı ile Sözlü sınavda alınan puanların ortalamasına göre en yüksekten başlanarak kadroya dahil edileceklerdir. 
ALIM YAPILACAK KADROLAR:
- Avukat: 10 adet
- Mühendis : 2 adet
- İstatikçi: 2 adet
- Mütercim : 1 adet
- Koruma ve Güvenlik Görevlisi: 31 Adet
- Psikolog : 20 adet
- Pedagog : 55 adet
- Sosyal Çalışmacı : 35 adet 
TOPLAM: 156 Memur
GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR:
-  657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
- Güvenlik ve Arşiv soruşturmasında olumlu sonuç almak,
- Avukat kadrolarına başvurularda; KPSSP11 veya KPSSP79 puan türlerinin birinden (bu puan türlerinin en yüksek olanı esas alınacaktır), istatistikçi, mühendis, mütercim, koruma ve güvenlik görevlisi, psikolog, pedagog ve sosyal çalışmacı kadrolarına başvurularda ise lisans mezunları için KPSSP3, önlisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden 70 ve daha yukarı puan almak gerekmektedir.
Avukat kadrosuna başvuruda bulunacak olan adaylar, Avukat ruhsatına sahip olmaları gerekmektedir.
İstatikçi kadrosuna başvuru için , iktisat lisans programından mezun olan adaylar,
Mütercim kadrosu için,  Mütercim-Tercümanlık veya Çeviribilim lisans programından mezun olan,  Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavından (YDS) en az (B) düzeyinde puan almış olmak veya Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen buna denk puana sahip olan adaylar,
- Mühendis kadrosu için başvuruda bulunacak olan adaylar, Fakültelerin gıda mühendisliği lisans programından mezun olan adaylar,
Pedagog kadrosu için, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık veya Eğitim Programları ve Öğretim lisans programlarının birinden mezun olan adaylar,
Pisokolog kadrosuna başvuruda bulunacak olanlar psikolog lisans programından mezun olan adaylar,
Sosyal Çalışmacı Kadrosu için, Sosyal Hizmet, Sosyal Hizmetler veya Sosyal Çalışmalar lisans programlarının birinden mezun olan adaylar,
- Koruma ve Güvenlik kadrosuna başvuruda bulunacak olan adaylar,
   a) En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olan adaylar,
   b) 18 yaşını doldurmuş olan adaylar,
   c) Henüz 30 yaşını doldurmamış olan adaylar,
   d)Özel güvenlik görevlisi kartına sahip olan adaylar,
   e) Bayan adaylarda 160 cm, Erkek adaylarda ise 170 cm den kısa boylu olmayan adaylar,
   f) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel özürlü olmamak; şaşılık, körlük, topallık, işitme kaybı, çehrede sabit eser, uzuv noksanlığı, kekemelik ve benzeri engelleri bulunmamak.
   g) Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13'ten fazla, 17'den az olmamak,
BAŞVURULAR:
Başvuruda bulunacak olan adaylar, başvurularını 02 Eylüül 2015 tarihinde başlayacak olup, 18 Eylül 2015 Cuma günü mesai saati bitimine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilât Şube Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA adresine şahsen veya son başvuru tarihinde Bakanlığımıza ulaşacak şekilde posta ile yapılacaktır. (Postadaki gecikmeler ve diğer sebeplerle bu tarihten sonra başvuranlar ile eksik belge ibraz edenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.)
Ayrıca ilanın tam metnini inceleyerek daha ayrıntılı bilgi sahibi olabilir ve kadrolara ilişkin tablolara ulaşabilirsiniz. Başvuru formu için İlanın tam metninin son sayfalarından ulaşabilirsiiz.
İlanın Tam Metni İçin Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim