Adalet Bakanlığında çok sayıda personel alımı için ilan yayımlanması bekleniyor. Adalet bakanlığı taşra teşkilatında ve merkez teşkilatlarında görev alan zabıt katipleri, İnfaz ve Koruma Memurları, yardımcı personeller ile Hakim ve Savcılar son yıllarda adliyelerde yaşanan iş yoğunlu nedeniyle alım yapılmasını beklemekteydi. Personel alımı konusunda  Abdülhamit Gül'den yeni bir açıklama daha geldi. 2018 yılında ne kadar hakim savcı alınacağını merak eden hukuk mezunlarını sevindiren gelişme haberimizde..

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI

Adalet Bakanı Abdülhamit GÜL, katıldığı televizyon programında soruları yanıtladı. Bakan GÜL, hakim ve savcı alımı konusunda açıklamalara değindi. Kamuda personel alımında önemli bir sayıda ilan yapılmasını bekleyen memur adaylarına yönelik yaptığı açıklamalardan bazılarını ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

AY SONUNDA 1300 HAKİM SAVCI KURASI

2018 Yılında toplamda 4 bin civarında hâkim ve savcı kürsüye alınacağını aktaran Bakan Gül, 2018 yılı sonu itibari ile adliyelerde hakim ve savcı ihtiyacının önemli ölçüde giderilmiş olacağını ve normal seyrine geleceğini aktardı. Bu alımlardan 1300 hakim ve savcı kurası ay sonunda gerçekleşecek. Bakan GÜl : "yaklaşık 4 bin hakim savcı sisteme dahil edildi. Bu ay sonu bin 300 hakim savcı kurası daha çekeceğiz. Yaklaşık yine bu yıl içinde sisteme 4 bin civarında hakim savcıyı kürsüye alacağız. " dedi.

Editör: TE Bilisim