Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan duyurulara göre kamu ya çok memur personel alımı yapılacak. Ancak 4 kurumun başvuruları bugün itibari ile başladı. Alım yapacak kurumlar ise, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu, Gelir İdaresi Başkanlığı. Bu kurumlar kendi bünyelerindeki memur personel ihtiyaçlarını karşılamak için memur personel alacak. Her kurum farklı kadroda alım yapmakta olup her kurum kendi kadroları için Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramaktadır. Sadece Sahil Güvenlik Komutanlığı alım yaptığı bazı kadrolar için KPSS aramıyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı 155 Kişi, Gelir İdaresi Başkanlığı 2 bin kişi, Sosyal Güvenlik Kurumu 193 kişi ve Sermaye Piyasası Kurulu 38 kişi ile toplamda 4 kurum 2 bin 386 memur personel alıyor. İşte alımlar hakkında detaylı bilgi aşağıdaki gibidir. 

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU 193  BÜRO MEMURU;

Sosyal Güvenlik Kurumu toplamda 193 kişilik boş kadro ile sözleşmeli olarak Büro Personeli alacak. Adaylardan 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 80 puan almış olmaları şartı aranacak. Ayrıca ilana sadece önlisans mezunları başvuruda bulunabilirler. Başvurular gün itibari ile başlamış olup en geç 24 Nisan 2017 tarihine kadar devam edecektir. Başvurular SGK nin sitesindeki bulunana başvuru formu ile elektronik ortamda yapılacaktır. Alım hakkında daha detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI 155 SUBAY VE ASTSUBAY:

Sahil Güvenlik Komutanlığı iki duyuru ile bünyesine Subay ve Astsubay alacağını belirtti. Duyuruya göre 55 kişilik kadro ile Sözleşmeli Subay ve 100 kişilik kadro ile ise Astsubay alımı yapacak. Adaylardan bazı kadrolar için KPSS şartı ve ALES şartı aranmaktadır. KPSS şartı aranan kadrolar için adaylar en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. Başvurular en geç 24 Nisan 2017 tarihine kadardır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI 2 BİN MEMUR:

Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde bulunan 2 bin kişilik boş kadro ile memur alımı yapacak. Alımlar türkiye genelindeki bir çok ilde gerçekleştirilecek. Adaylardan ise 2015 veya 2016 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan şartı aranacaktır. Adaylar bütün şartları taşımaları dahilinde başvurular kabul edilecektir. Son başvurular 28 Nisan 2017 tarihine kadardır. İlan hakkında daha detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

SERMAYE PİYASASI KURULU 38 MEMUR:

Sermaye Piyasası Kurulu yapmış olduğu duyurusunda 38 uzman yardımcısı alımı yapacağını belirtti. Alım kadroları farklı pozisyonlarda yapılacaktır. Adaylardan ise 2016 yılına ait Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 80 puan almış olmak şartı aranacaktır. Bunun dışında aranan şartlara uygun olan adaylar başvurularını gerçekleştirebilirler. Son başvurular ise 21 Nisan 2017 tarihi olarak belirlenmiştir. Daha detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

5 Kamu Kurumu 5 Bin 406 Personel Alımı Yapıyor