2016 yılının son Ayın'da yani Aralık ayında bir çok devlet kurumu bünyelerindeki memur personel ihtiyacını karşılamak üzere alım gerçekleştirdiler. Ancak yapılan duyurularda en çok ilgi gören ve başvuru alan kurumlardan bazılar, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Dışişleri Bakanlığı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığıdır. Bu üç kurum toplamda 4 bin 614 boş kadro ile memur personel alımı yapacak.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Aralık ayında 3 farklı ilan duyurusu yaptı. Yapılan duyurulara göre 4 bin infaz ve koruma memuru, 200 Şoför ve 264 Psikolog, Sosyal çalışmacı ve Veteriner alımı yaparken diğer kurumlar ise, Dışişleri Bakanlığı 50 Meslek Memuru ve Enerji Tabii ve Kaynaklar Bakanlığı ise 100 Sözleşmeli Personel alımı yapacak. Bazı kurumlar alımlarında Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramıyor. Ancak bu üç kurumda diğer kurumlarda olduğu gibi bir Giriş sınavı uygulayarak adayların kadroya girip giremiyeceğini veya hangi adayın girebileceğini belirliyor. Ceza ve Tevliefevlerinin alımları başlamış durumda, Dışileri Bakanlığının alımları 2017 Ocak ayında ve Enerji Bakanlığıın başvuruları ise başlamış olup 2017 Ocak ayında sona erecektir. 

3 Devler kurumunun yapmış oldukları duyurular ve başvuru tarihleri ile aşağıda inceleyebilirsiniz.

CEZA VE TEVKİFEVLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ:

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 3 farklı ilan ile toplamda 4 bin 4 64 kişi alacak. Alınacak olan kadrolar, Uzman Erbaşlardan 4 bin infaz ve koruma memuru alacak. Bu ilana başvuruda bulunacak adaylar en geç 23 Aralık 2016 tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Ayrıca adaylar en az lise mezunu olmak zorunda ve Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmıyacaktır. Bir diğer duyuruda ise 200 kişilik kadro ile Şoför alımı yapacak. Şoför olacak adaylarda en az lise mezunu olak zorunda, ancak Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans Mezunları için KPSSP3, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lise mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 70 er puan almış olmak, ve E sınıvı sürücü belgesine sahip olmak şartları aranacaktır. Yaynlanan sonuncu duyuruda ise 264 kişilik kadro ile Psikolog, Sosyal çalışmacı ve Veteriner alacak. Adaylar aşağıdaki linklere tıklayarak ilanları yeni bir sekmede açabilir ve detaylı bilgi alabilirler.

İnfaz Koruma Memurluğu ve Şoför,
Psikolog, Sosyal çalışmacı ve Veteriner

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI:

Dışişleri bakanlığı 22 Aralık 2016 tarihli yapmış olduğu duyurusunda toplamda 50 kişilik kadro ile Aday Meslek Memuru alımı yapacak. Yapılacak sınav ile adayların kadroya alınıp alınmayacağı belirlenecektir. Ayrıca başvuruda bulunacak olan adaylar, 04 Ocak 2017 tarihi ile 13 Ocak 2017 tarihleri arasında başvuru yapmaları gerekmektedir. İlan hakkında daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Meslek Memuru,

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI:

Alım yapacak 3 devlet kurumundan sonuncusus olan  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesindeki personel ihtiyacını karşılamak amaçlı toplamda 100 kişilik boş kadro ile Mühendis alımı yapacak. Alınacak Sözleşmeli Mühendisler KPSS Şartı aranmadan Sınava girerek başarılı olan adaylar kadroya katılacaktır. Başvuruda bulunacak olan adaylar en geç 10 Ocak 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Daha detaylı bilgi için aşağıdaki linke tıklayınız.

Mühendis,
Editör: TE Bilisim