Sağlık Bakanlığına 18 bin kişilik atama gerçekleşti. Lise, Önlisans ve Lisans bölümlerinde KPSS/5 tercih sonuçlarına göre bir çok kadrolara atamalar yapıldı.

ÖSYM'den yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığına bağlı kamu hastanelerine personel alımları gerçekleşti. KPSS/5 tercihleri sonuçlarına göre eğitim düzeyinde lise, ön lisans ve Lisans bölüm mezunlarından Ebe, Sağlık Teknikeri ve Perfüzyonist kadrolarında düşük KPSS puanı olan adaylarda yerleşti. Adayların Lisans düzeyi atamalarında 51 puan ile atandığı görülmekte. Ön lisan mezunlarında en ise en düşük 70, lise mezunlarındaki adaylarda 62,150 puan ile atamalar gerçekleşti. 

51 KPSS İLE ATAMA!

Eğitim düzeyinde Lisans olan adaylardan Afyonkarahisar Devlet Hastanesi 1 kişilik Perfüzyonist atamalarında en düşük KPSS puanı 51,950 olarak gerçekleşti. Önlisans adaylarda Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesine 1 kişilik Sağlık Teknikeri (Adli Tıp) alımı için 70,751 en düşük puan olarak görülmekte. Lise mezunlarından ise İstanbul T.C. Sb. Sbü. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2 kişilik Ebe alımında 62,150 en düşük KPSS puanı oldu. 

Atamalarda 19 kadro boş kaldı. Buna göre Perfüzyonist, Dil ve Konuşma Terapisti kadrolarına Adıyaman, Bitlis, Bolu, İstanbul Hatay, Isparta, Hatay, Niğde, Ordu, Sakarya, Kütahya, Yozgat, Şanlıurfa illerinde toplamda 19 kadro için tercih yapan aday olmadı.

2018/5 KPSS yerleştirme sonuçları

Editör: TE Bilisim