Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımları yapılması bekleniyor. Adaylar bekçi alım ilanlarının ne zaman yapılacağını merakla takip etmekteler. Diğer bir önemli gelişme ise başarılı olan bekçiler polis olabilecek.  Bekçi adaylarını ve hali hazırda görevde bulunan bekçilerin görevde etkin ve verimli olmalarını sağlayacak açıklama İzmir İl Emniyet Müdüründen geldi. 

POLİS OLABİLECEKLER!

İzmir İl Emniyet Müdürü mahalle bekçileri için gerçekleştirilen törene katıldı. Burada konuşma yapan Aşkın, bekçileri sevindirecek bir gelişmeyi de duyurdu. "Görevinde başarılı olup sivrilenleri polis kadrosuna alacağız. Mevzuatta herhangi bir sıkıntı yok, İçişleri Bakanlığı da konuya oldukça sıcak baktı" dedi.

ALIMLAR NE ZAMAN?

Bekçi alımları için 2018 yılında 17 bin  alım yapılması bekleniyor. Bu alımlardan 7 bin kişi 2017 yılında yapılması beklenirken yapılamış ve bu yıl içinde alımın yapılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN'ın da talimatıyla 2018 yılında 10 bin bekçi alımı yapılması planlandı. Buna göre toplamda 17 bin kişi daha istihdam edilecek.

Editör: TE Bilisim