Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her sene lisans mezunları için Kamu Personeli Seçme Sınavı yapılmaktadır. Aynı sınav önlisans ve ortaöğretim mezunları için iki senede bir düzenlenmekte olup adayların puanları iki sene geçerlidir. Bu senenin ilk ataması olan 2016/1 Merkezi Atama başvurularının başlamasını adaylar büyük bir heyecan ile bekliyordu. Sonunda bugün itibari ile merkezi atama başvuruları başladı.

10 Binden fazla Personel Alınacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklama ile 137 farklı kurumun toplamda 10 binden fazla personel alımı yapacağını bildirmişti. Bugün adaylar kendi niteliklerine ait olan tüm kadrolarını görebilme şansı yakaladı. Bilindiği gibi Türkiye Cumhuriyet Devlet Personel Başkanlığı E-Devlet üzerinden nitelik sorgulama ile hangi niteliğin hangi kurumlar tarafından alınacağı açıklanmıştı.

Başvurular Ne Zaman Kadar Sürecek

Bugün itibari ile 2016/1 Kamu Personeli Seçme Sınavı Merkezi Atama başvuruları başladı. Peki ne zaman kadar sürecek? 22 Haziran 2016 tarihi le 1 Temmuz 22016 tarihleri arasında merkezi atamalar devam edecek olup. Başvuru yapan adayların mutlaka onay ücretini ödemesi gerekmektedir. Onay ücret 15 Türk Lirası olmakla beraber kişilerin Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin anlaşmalı olduğu bankaya ücretlerini ilgili TC kimlik numaraları ile yatırlamaları gerekmektedir.
Editör: TE Bilisim