Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı ile her sene memur alımı yapılmaktadır. Bu sene ilk defa memur atamaları 2016/1 KPSS adı altında gerçekleştirilecek olup dün yapılan açıklama ile 10 bin memur alımının yapılacağı duyuruldu.

Bakan Süleyman Soylu Açıkladı

Söz konusu yapılan açıklamayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu yaptı. Yapılan açıklama da kamuya 10 binden fazla memurun alınacağını belirten Süleyman Soylu başvuru tarihleri konusunda da duyuru yaptı.

2016/1 KPSS başvuruları 22 Haziran tarihi ile başlayacak olup 1 Temmuzda sonlanacak. Peki hangi kurumlara alım yapılacak

137 Kurum Alım Yapacak

10 Bin memur ataması toplam 137 kuruma dağıtılarak gerçekleştirilecek ancak büyük çoğunluğu Sağlık Bakanlığına yapılıyor. Şuanda hangi kurumun ne kadarlık personel alımı yapacağı duyurulmadı ancak T.C. Devlet Personel Başkanlığı e-devlet üzerinden bir uygulama başattı ve niteliklerini belirten adayların hangi pozisyonlara tercih yapabileceğini duyurdu. Gün içerisinde detaylı bir ilan metninin yayınlanması ve bu metin çerçevesinde alınacak olan memurların hangi kurumlarda çalışacağı ve hangi kurumun kaç personel alımı yapacağının duyurulması beklenmektedir.

Sizde başvuru yapmak istiyorsanız hemen e-devlet üzerinden T.C. Devlet Personel Bakanlığı kurumuna girerek sahip olduğu nitlelikleri ilgili kutucağa yazması gerekmektedir. Arama yapılması ile personelin hangi kadrolara başvuru yapabileceği yazmaktadır.
Editör: TE Bilisim