Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı lisans mezunlarına her sene olmak üzere önlisans ve ortaöğretim mezunlarına iki senede bir olmaktadır. Ülkemizde milyonlarca lise mezunu var ve KPSS atamalarında bu adaylar 2001 kodu ile alan memur kadrolarına başvurmaktadır. Tabi ki meslek çıkışlı olan adaylar hariç. Peki 2001 kodu nedir? bu kod ile 2016/1 KPSS'sinde atama yapan memur kadrosu var mı?

2001 Nedir? Kodlar Ne İşe Yarıyor?

KPSS atamalarında yazan bu kodlar ne anlama geliyor? Bu kodlar seçilecek olan pozisyonda adaylarda istenilen niteliği belirtmektedir. Hangi kodun hangi niteliği simgelediğini öğrenmek için ise araştırma yapmanıza gerek yok. Çünkü atama esnasında kodun yanında hangi niteliği taşıdığı belirtilmektedir.
2001 kod ise genel lise çıkışlı adayların KPSS atamalarında kullanacağı nitelik kodudur. Bu koda sahip olan adaylar genel olarak vasıfsız veya memur gibi düşünüldüğü için bu kişiler sadece hizmetli, memur, şoför, kaloriferci, zabıta memuru, itfaiye eri vb. gibi pozisyonlara başvuru yapabilmektedir.

2001 Kodu ile 2016/1 Kpss'de Alınacak Olan Memur Kadroları
 
KURUM ÜNVAN
1 Devlet Opera ve Balesi Genel Müd. Şoför 1
2 Lüleburgaz Belediye Başkanlığı İtfaiye Eri 6
3 Lüleburgaz Belediye Başkanlığı Zabıta Memuru 10
4 Gümüşhane Üniversitesi Kaloriferci 2
5 Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eri 15
6 Amasya Üniversitesi Kaloriferci 2
7 Marmara Üniversitesi Şoför 2
8 Abant İzzet Baysal Üniversitesi Şoför 1
9 Afyon Kocatepe Üniversitesi Şoför 1
10 Yükseköğretim Kurumu Şoför 6
11 Giresun Üniversitesi Kaloriferci 4
12 Dışişleri Bakanlığı Hizmetli 15
13 Dışişleri Bakanlığı Şoför 15

Söz konusu 2001 koduna sahip olan ve Kamu Personeli Seçme Sınavından aldığı puan ile başvuru yapmak isteyen adaylar yukarıda yer alan kurumların pozisyonlarına başvuruda bulunabilir.