Kamu kurumları bünyelerindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farlı kadro ve niteliklerde toplamda 443 kişilik kadro ile alım yapılıyor. Toplamda 2 kamu kurumu alım yapaca olup, başvurularda da son günlere gelindi. Buna göre adaylar son başvuru gününe kadar başvurularını gerçekleştirmeleri şarttır. Alım yapan kamu kurumları ise, TCDD ve Gençlik ve Spor Bakanlığıdır. Bu kamu kurumları alım yapacakları adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı arayacak ve adayların KPSS puan sıralaması kadroya girişlerini belirleyecektir.

2 KURUM 443 MEMUR PERSONEL ALIYOR!

Kamuya alımları devam etmekte olan ve başvurularında son günlere gelinmiş olan kamu kurumlarını aşağıda sizlere sıralıyoruz. Adaylar bu ilanlara başvurularını en geç 21 Aralık 2017 tarihine kadar gerçekleştirmeleri şarttır . İşte alım yapan 3 kamu kurumu;

TCDD 383 Kamu Personeli Alımı :

TCDD iyi farklı ilan ile bünyesinde toplamda 383 kişilik kadro ile alım yapacağını belirtti. Alımlar farklı birimlere yapılacak ve Türkiye genelindeki farklı bölgelere alınacaklardır. Buna göre TCDD 295 kişilik kadro ile 50 Mühendis, 117 Tren Teşkil işçisi, 128 Mekanik Vasıta Tesis Cihaz ve Vinç Operatörlüğü, kadrolarında alım yapacak. Bir diğer ilan ile ise TCDD Taşımacılık 88 Kişilik kadro ile Tren Teşkil İşçiliği sanat kolunda alım yapacak.

Adayların bu kadrolara başvuru yapabilmeleri için, En az lise mezunu olmaları, 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca alım kadrosuna göre özel eğitim şartlarını taşımaları gereklidir. Bu şartları taşıyan adaylar başvurularını en geç 21 Aralık 2017 tarihine kadar Türkiye İş kurumu üzerinden yapacaklardır. Başvuruların nasıl yapıldığına dair ve başvuru yolunu adım adım nasıl takip edileceği hakında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Gençlik ve Spor Bakanlığı 60 Memur Alımı:

ÖSYM tarafından yayımlanan 2017/9 Tercih kılavuzu ile Gençlik ve SPor Bakanlığı bünyesine önlisans ve lisans mezunu 60 memur alımı yapacak. Tercih kılavuzunun tercih işlemleri 18 Aralık 2017 tarihi ile başladı. Adaylar buna göre tercihlerini en geç 21 Aralık 2017 tarihine kadar yapmaları zorunludur. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesine, 26 kişilik kadro ile Önlisans mezunu Tekniker ve 34 Kişilik kadro ile Lisans mezunu mühendis alımı gerçekleştirecek.Alımlar farklı illerden yapılacaktır. Adaylar tercih işlemlerini en geç 21 Aralık 2017 tarihine kadar ÖSYM'nin sistemi üzerinden saat 23:59 a kadar yapmaları zorunludur. Nasıl tercih yapılacağıan dair ve Daha detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.