Mart ayında da olduğu gibi bir çok kurum Nisan ayında da alımlarına devam edecektir. Devlet kurumlar çok sayıda memur personel alımları gerçekleştiriyor. Bu haberimizde sizlere şu anda en çok memur personel alımı yapan 2 devlet kurumu hakkında bilgi vereceğiz. Öncelikle ilk önce duyuru yapmış olan Adalet Bakanlığı toplamda 2 bin 750 Memur Personel Alıyor. İkinci kurum ise, Kredi ve Yurtlar Kurumu bay ve bayan olmak üzere toplamda 1044 memur personel alacak. 

ADALET BAKANLIĞI;

Yukarıda da belirttiğimiz üzere Adalet Bakanlığı toplamda 2 bin 750 kişilik boş kadro ile alım gerçekleştirecek. Bu 2 bin 750 kişilik kadrolara Hakim ve Savcı Adayı alımı yapılacak. Alımlar Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak olan sınav ile belirlnecektir. Sınavlar Nisan ayında yapılacak olup bu sınava başvuruda bulunmak isteyen adaylar 06 Nisan 2017 tarihi ile 13 Nisan 2017 tarihleri arasında başvurularını Bireysel olarak internet aracılığı ile veya ÖSYM başvuru merkezi aracılığı ile elektronik ortamda yapılacaktır. 

Adayların sınava başvuru yapabilmeleri için, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Askerlik durumu itibari ile askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylarından hukuk alanında doktora yapmış ve giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak, Avukatlık mesleğinden alınacak adli yargı hakim ve savcı adaylığı için; yazılı yarışma sınav tarihi itibariyla avukatlık mesleğinde fiilen en az üç yıl çalışmış olmak,  yazılı yarışma sınavı için giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 45 yaşını ve Adli yargı hakim ve savcı adaylığı için giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak, şartları aranacaktır. İlanın tam metnini inceleyerek daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

KREDİ VE YURTLAR KURUMU;

Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki çalışan personel eksikliğini gidermek amaçlı 601’i kadın 443’ü erkek olmak üzere toplam 1044 adet Sözleşmeli Yurt Yönetim Personeli alımı gerçekleştirecek. Kredi ve Yurtlar Kurumu alım yapacağı boş kadro için adaylara sözlü sınav sistemi uygulayacaktır. Başvurular http://basvuru.gsb.gov.tr internet sitesi üzerinden elektronik ortamda 05 Nisan 2017 tarihi ile 14 Nisan 2017 tarihlier arasında yapılacaktır.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Adaylardan;
  •  657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6 ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak
  • Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Üniversitelerin en az 4 yıllık lisans eğitimi veren yurtiçindeki veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurtdışındaki programlarının birinden mezun olmak
  • Görevini yapmasına engel olabilecek olan herhangi bir sağlık durumu söz konusu olmamak
  • 2016 yılında ÖSYM tarafından düzenlenmiş olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak
  • Herhangi bir suç hkümülülüğü bulunmamak
Şartları aranacak. İlanın tam metni için Buraya Tıklayarak ilanı yeni bir sekmede açabilirsiniz.
Editör: TE Bilisim