2016 Aralık ayında yapılmış olan duyurulara göre 2 devlet kurumu 2017 yılı için alım ilanı yayımlamıştı. Yapılan duyurulara göre 2 devlet kurumu toplamda 121 memur alımı gerçekleştirecek. Adli Tıp Kurumu 55 ve Türk Standartları Enstütisi 66 memur olmak üzere toplamda 121 memur alacak. Her iki kurum için aranacak şartlar arasında 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar ve ÖSYM tarafından yapılacak olan yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacaktır.  Başvuruda bulunacak olan adaylar en geç 16 Ocak 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmiş olmaları gerekmektedir. her iki kurum için son başvuru tarihleri aynıdır. Alım yapacak kurumlar hakkında bilgiler şöyledir;

Adli Tıp Kurumu 55 Memur Alımı

Adli Tıp Kurumu 55 kişilik boş kadro ile, 5 Biyolog, 1 inşaat mühendisi, 4 makine mühendisi, 8 kimyager, 2 psikolog olmak üzere toplamda 20 Memur,
KPSSP93 Puan türüne göre, 2 laborant, 4 patoloji teknikeri, 21 adli tıp teknikeri olmak üzere 27 Memur ve KPSSP94 puan türüne göre ise 1 radyoloji teknikeri, 3 elektrik elektronik teknisyeni, 3 kimya teknisyeni, 1 makine teknisyeni olmak üzere toplamda 8 memur alacaktır. Buna göre Adli Tıp Kurumu toplamda 55 memur alımı gerçekleştirecektir. Başvurular, Kamu Personeli Seçme Sınavının puanına göre yapılacak olup, Ortaöğretim Mezunları KPSSP94, Önlisans mezunları KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türü aranacaktır. Ayrıca başvuru şartlarına uygun olan adaylar Adli Tıp Kurumu tarafından yapılacak olan sınava katılmaları gerekmektedir. 

Adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Merkezi sınavın yapıldığı yılında Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak, herhangi bir suçu bulunmamak, görevini yapmasına engel olabilecek olan herhangi bir sağlık durumu olmamak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, yapılacak olan güvenlik soruşturmasından ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek ve Son müracaat tarihi itibarıyla atanılacak kadro için gerekli öğrenim niteliğini taşıyor olmak. şartları aranmaktadır.

Başvuru hakkında detaylı bilgi almak için ilanı açmak için Buraya Tıklayınız.

Türk Standartları Enstitüsü 66 Memur Alımı

Türk Standartları Enstitüsü toplamda 66 kişilik boş kadro ile farklı kadrolarda memur alacak. Türk Standartları Enstitüsü 54 TSE Uzman Yardımcısı, 1 Avukat 6 Tekniker ve 5 Memur alacak olmak üzere 66 kişi alacak. Alınacak adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, ilanın temnindeki bilim dalarından mezun olmaları, 2015 veya 2016 yıllarında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmaları, sınavın yapılacağı yılın ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmuş olmak, Türkiyenin her yerinde görev yapabilecek olmasına engeli olmaması, Adaylar, yerleştikleri illerde en az 5 (beş) yıl çalışmayı kabul ve taahhüt etmiş sayılır, Başvuruların geçerli olabilmesi için başvuru süresinin son günü itibarıyla sınava girilen öğrenim düzeyinden mezun olunması zorunludur. Başvuru süresinin son günü itibarıyla mezun durumda bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Adaylar başvurularını gerçekleştirebilmesi için aşağıdaki bağlantıyı kullanarak ilanı yeni bir sekmede açabilirsiniz. İlanın metni için Buraya Tıklayınız.