Ülkemizde buluna kamu kurumlar arasında yer alan ve en çok personele sahip olarak bilinen Milli Eğitim Bakanlığında eğitim ve öğretim hizmetli çalışan personeller başta olmak üzere diğer hizmetler için de çok sayıda personel bulunmakta olup Milli Eğitim Bakanlığı her sene yayımladığı performans programında bu sayıya ilişkin olarak bilgi vermektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanmış olan performans programına bakıldığında akıllara sıklıkla gelen Türkiye'de kaç öğretmen var, MEB'de görevli öğretmen sayısı kaç 2018? sorularının yanıtları anlaşılmaktadır. İşin Olsa ekibi olarak MEB'de görevli öğretmen sayısı hakkında bilgiyi sizlere veriyoruz.

MEB'de Görevli Öğretmen Sayısı 2018 Nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan öğretmen sayısı nedir? Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesinde yayımlanan performans programına bakıldığında eğitim ve öğretim hizmetli sınıflı yani öğretmen pozisyonu için Türkiye'de 885 bin 458 personelin bulunduğu görülmektedir.

Ancak ilgili raporlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2016 yılı son çeyreği verileridir. Yani 2017 yılında yapılan 20 bin atama ve 2018 yılında yapılacak 20 bin atamayı da personel sayılarına kattığımızda ülkemizde 2018 yılında 925 bin 500 civarı öğretmenin görev yaptığı tespit edilecektir. Milli Eğitim Bakanlığının personel sayısı ise bir milyonun üzerindedir.

Editör: TE Bilisim