Milli Eğitim Bakanlığı FETÖ'cülerin yerini doldurmak için geçtiğimiz aylarda 15 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapacağını duyurmuştu. Başvuru yapacak olan adayların Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olması gerekmekteydi. Aynı zamanda daha sonra yayımlanan bildiri ile 5 bin daha alım yapılacağını ve bu kadroya başvurabilmek için adayların dershane ya da etüt merkezlerinde çalışıyor olması gerekmekteydi. Dershane ya da etüt merkezlerinde görev yapmakta olan adayların Kamu Personeli Seçme Sınavına girip kaç puan aldığı önemsenmemektedir.

Ön başvurularını yapan adaylar mülakatlara çağrıldı ve geçtiğimiz günlerde tercihler başlamıştı. 7 Ekim 2016 tarihine kadar adaylar tercihlerini yaptı ve 10 Ekim 2016 tarihinde tercih sonuçlarının açıklanacağı duyuruldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Sonuçları Açıkladı

Bugün resmi sosyal medya hesabı aracılığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tercih sonuçlarını saat: 17.00 itibari ile kamuoyuna paylaşacağını duyurmuştu. Binlerce adayın heyecan ile bekleyişi sonunda bitti ve Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesi aracılığı ile sözleşmeli öğretmen atamaları tercih sonuçları açıklandı.

Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 12 bin 247 öğretmen, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi, 2 bin 753 öğretmen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS10 Puan Türü) ve 5 bin öğretmen KPSS şartı aranmaksızın dershane ve etüt merkezlerinde görev yaptığı için alınmış oldu. Tercih sonuçlarını öğretmen isteyen adayların aşağıda verilen linki takip etmeleri gerekmektedir.

http://meb.gov.tr

Editör: TE Bilisim