Öğretmenlere MEB’den 4 Müjde Birden

Milli Eğitim Bakanı Avcı’nın talimatını verdiği konuların başında öğretmenlerin yaz seminerlerini tatillerini geçirdikleri yerde yapabilmeleri konusu yer alıyordu. Bu konu geçtiğimiz günlerde çözüme ulaştı. Konu hakkında bakanlık tarafından hazılanan yazıda öğretmenlerin yaz seminerlerini istedikleri ilde yapabilmelerinin önünü açıldı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından verilen ikinci talimat ise 29-30 Haziran tarihlerinin tatil edilmesi. Sosyal Medya üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin tarafından yapılan açıklamada da bu talebin yerine getirildiği ve 29 ve 30 Haziran günlerinin tatil takvimine eklendiği açıklanmıştı.

Eşi özel sektörde çalışan öğretmenlerin de bir talebi vardı. öğretmenler kesintisiz 3 yıl sigortalı çalışma şartının yumuşatılmasını istiyordu. Bugün çıkan haberlerde bu talebin de yerine getirildiği ve kesintisiz 3 yıl çalışma şartının kaldırıldığı belirtildi. Ancak henüz bu konuda atılan herhangi bir adım olduğu duyurulmadı. Zaten özel sektörde çalışan eş için aranan kesintisiz 3 yıl sigortalı çalışma şartının kaldırılması için Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde değişiklik yapılması gerekiyor. Bu değişiklik için de Devlet Personel Başkanlığının uygun görüş vermesi lazım. Aynı zamanda Atama ve Yer Değiştirmeye İlişkin Genel Yönetmelikte bu yönde yer alan hüküm bu talebin gerçekleşmesini zorlaştırıyor.

Medyada yer alan son müjde ise Bakan Avcı’nın aday öğretmenlerin eş durumu atamalarına başvurabilmelerinin önünün açtığı yönünde. Ancak bunun da hayata geçirilebilmesi için yukarıda da bahsettiğimiz gibi Yönetmelik değişikliğine gidilmesi şart.

Editör: TE Bilisim