Milli Eğitim Bakanlığı bilindiği üzere aldığı karar ile öğretmen atamalarının bundan sonra sözleşmeli statüsünde yapılacağını belirtmişti. Daha önceki yıllarda atamalar direkt olarak kadrolu olarak yapılmaktaydı ancak artık sözleşmeli olarak atamalar yapılmaktadır.

Pek çok eğitim fakültesi öğrencisi pankartlar ile atamaların yeniden kadrolu yapılması gerektiği fikrini beyan etmekteydi ancak bugün Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz konu hakkında yeni bir açıklama daha yaparak atamaların sözleşmeli statüsünde yapılacağını yeniden dile getirdi. Yani artık atamaların kadrolu olarak yapılması durumu olanaksız gözüküyor.

DÖRT YIL SONRA KADRO VERİLECEK!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yaptığı açıklamasında öğretmen atamalarının sözleşmeli statüsünde yapılacağını belirtti ve kadronun verileceği tarihide açıkladı. Buna göre öğretmenler sözleşmeli olarak Milli Eğitim Bakanlığına atanacaktır. Sözleşmeli olarak atanan bu adaylar dört yıllık çalışmanın ardından kadroya geçebilecektir.

Dört yıl boyunca öğretmen adayın performansı değerlendirilecek eğer öğretmen adayının performansı beğenilmezse ya da uygun bulunmazsa sözleşmenin sona erdirilip erdirilmeyeceği konusu net olarak bilinmiyor ancak bu sebepten dolayı sözleşmenin kamuya getirildiği de ifade edilmektedir. Kısaca öğretmen adayları kadrolu olmak için sözleşmeli olarak atandıktan dört sene sonunda ancak kadro alabilecektir.