Ülkemizin dört bir yanında bulunan üniversitelerinde dört yıllık lisans bölümlerini bitererek formasyon dersi almış ya da direkt olarak Eğitim Fakültelerinin öğretmelik bölümlerinden mezun olan yüz binlerce aday Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmen olarak görev yapmak istiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı 2017 yılında aldığı karar ile öğretmenliğe mülakat sistemini getirdi. Yine yılda iki kere olan öğretmen ataması da alınan karar ile bir kereye indirildi ve yılın sadece Şubat ayında atamaların yapılacağı belirtildi. Öğretmen adayları Kamu Personeli Seçme Sınavı ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi sınavlarına girerek puanlarını alıyor ancak atamalarının olması için mülakatların kaldırılmasını talep ediyor.

MÜLAKATLAR KALDIRILSIN TALEBİ!

Ülkemizde atama bekleyen yüz binlerce öğretmen adayı mülakatların kaldırılmasını talep ediyor. Bilindiği üzere mülakat denildiğinde halkımızda genel olarak torpil düşüncesi geldiği için ve atamalarda hiç bir şekilde torpil olaylarının dönmemesi için atama bekleyen öğretmen adayları mülakatların kaldırılmasını istemektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar ile mülakatların kaldırılmayacağı belirtilmişti en azından 2018 yılında yapılacak olan öğretmen atamalarında yine mülakatların devam etmesi bekleniyor ancak bundan sonra ki alımlarda her hangi bir düzenleme yapılacak mı bilinmemektedir. Ek olarak öğretmen atamalarında artık puan sistemi yerine geçti, kaldı düzenlemesinin uygulanacağı düşünülmektedir.

Editör: TE Bilisim