Milli Eğitim Bakanlığı kadroların doluluk oranlarına göre her sene ciddi şekilde öğretmen ataması gerçekleştirmektedir. Geçtiğimiz senelerde yıllık olarak 40 bin - 60 bin arası öğretmen atamaları yapılırken bu seneden itibaren alımlar biraz daha azalacak.

Buna göre 2018 yılında toplam 20 bin öğretmen atamasının yapılacağı bekleniyordu ancak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından kamuoyuna müjdeli haber verildi ve öğretmen atamasına 5 bin kişilik kadronun daha eklendiği toplam 25 bin öğretmen atamasının yapılacağı vurgulandı. Bunun yanı sıra kadrolardaki doluluk oranları da belirtildi.

KADROLARIN DOLULUK ORANI

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından öğretmen ataması açıklaması yapıldığı gibi yine MEB kadroların doluluk oranlarını da paylaştı. Buna göre Doğu Anadolu bölgesinde kadroların doluluk oranı yüzde 92, Güneydoğu Anadolu bölgesinde kadroların doluluk oranı yüzde 90 ve Türkiye geneli ortalama kadroların doluluk oranı ise yüzde 90 olarak açıklandı.

Şu anda yurt geneli en çok öğretmen açığının bulunduğu bölge Marmara Bölgesi olarak belirtildi. Peki kadroların doluluk oranı bu kadar yüksekken neler olacak? Şu anda Milli Eğitim Bakanlığı senelik 20 bin 25 bin gibi atamalar yapıyor ancak kadroların doluluk oranları arttıkça atamalar çok ciddi şekilde düşecektir. Bu sebepten dolayı öğretmenlik okumak isteyen adaylar dikkat etmelidir.

Editör: TE Bilisim