Ülkemizin en çok memur ve personel alımı yapan kurumlarından bir tanesi olan Milli Eğitim Bakanlığına her sene bütçe Maliye Bakanlığından diğer kurumlara nazaran daha fazla verilmeye gayret edilmektedir. Eğitim gelişmesi ve öğrenci sayısına düşen öğretmen sayısının orantılanması içi her sene yeni atamalar yapılmaya devam ediyor.

Buna göre Şubat ayında ki öğretmen atamaları hakkında bilgi bulunuyordu ancak yine de Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Şubat atamaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Peki MEB Şubat ayında kaç bin öğretmen ataması yapacak ve atamaya ilişkin detaylar nedir?

20 BİN ÖĞRETMEN ATANACAK

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yapılan açıklama da Şubat ayında 20 bin kişilik öğretmen atamasının yapılacağı belirtildi. Artık öğretmen ataması için sayılı günler kaldı. MEB için 2018 yılında 20 bin kişilik kadro ayrıldı. MEB'e ayrılan bütçenin 135 milyara yakın olduğu belirtilirken bu bütçenin merkezi toplam bütçenin yüzde 20'si olduğu da belirtildi.

EN ÇOK HANGİ BRANŞLARA ATAMA YAPILACAK?

Yüz binlercce atama bekleyen öğretmen adaylarının kafasında tek bir soru var. En çok hangi branşta atama yapılacak. Buna göre geçtiğimiz senelere nazaran yapılan atamalar ve ihtiyaçlara bakıldığında sınıf öğretmenliği, matematik öğretmenliği, din kültürü ve ahlak bilgisi, ingilizce, fen bilimleri, ilköğretim matematik, beden eğitimi, okul öncesi öğretmenliği vb. gibi kadrolar için daha fazla öğretmen alımının yapılması beklenmektedir.

TÜM KAMU HABERLERİ BURADA