Milli Eğitim Bakanlığı her sene boş bulunan kontenjanlar için öğretmen ataması yapmaya devam ediyor. Bilindiği gibi atamalar bundan önce ki yıllarda kadrolu statüsünde yapılırken bundan sonra ki dönemlerde sözleşmeli olarak yapılacak.

Bu sebepten dolayı öğretmen adayları atama başvurusu yaptıktan sonra düzenlenecek olan asil öğretmenliğe geçiş mülakatlarına katılması zorunludur. Milli Eğitim Bakanlığının asil öğretmenliğe geçiş için yapacağı mülakat tarihlerinin ne zaman yapılacağı ve yerlerinin neresi olacağı merak ile beklenirken sonunda duyuru yapıldı.

DUYURU YAPILDI

Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan duyuru da öğretmen ataması, asil öğretmenliğe geçiş mülakat yerlerinin ve mülakat tarihlerinin kamuoyuna duyurulduğu belirtildi. Buna göre bilindiği gibi MEB 19 Mart 2017 tarihinde asil öğretmenliğine geçiş yazılı sınavını 81 il genelinde düzenlemişti.

Asil öğretmenliğe geçiş mülakat tarihlerinde bakıldığında 27 Mart 2017 tarihinde mülakatların başlayacağı ve bir ay boyunca mülakatların devam edeceği görülmektedir. 

MÜLAKATLAR DA NELER SORULACAK

Peki asil öğretmenliğe geçiş mülakatlarında öğretmen adaylarına ne sorulacak? Buna göre yapılan duyuru da Milli Eğitim Bakanlığının asil öğretmenliğe geçiş mülakatların da ifade gücü, iletişim becerileri, bilimsel gelişmelere açıklığı ve temsil yeteneği konularında adaylara soru yöneltmesi beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim