Milli Eğitim Bakanlığı her sene öğretmen ataması yapmaya devam ediyor. Buna göre Kamu Personeli Seçme Sınavına giren adaylar aynı zamanda Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi sınavına da girerek aldığı puanlar ile Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmen olarak görev yapmaya başlamaktadır. MEB her sene alınan bu puanlar ile atama yaptığı gibi ihtiyaça göre dershane ve etüt merkezlerinde görev yapan öğretmenlere kadro açtığını duyurmaktadır. Yeni yayımlanan bildiri ile dershane ya da etüt merkezlerinde görev yapan öğretmenlere 5 bin kadro ayrıldığı duyuruldu. Branş dağılımı ise belirlendi.

Ön Başvuru Yapılacak

Dershane ya da etüt merkezlerinde görev yapan öğretmenler ön başvuru yaparak belirlenmiş olan sınav merkezlerinde sınava alınacak. Sınav merkezi tercihleri 7 Eylül ile 9 Eylül tarihleri arasında olacak. Sınav merkezi ilanı 10 Eylül 2016 tarihinde duyurulacak ve sözlü sınavlar 26 Eylül 2016 - 28 Eylül 2016 tarihleri arasında yapılacaktır.

Yayınlanan bildiriye göre sınavlar Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir, Samsun, Sivas ve Trabzon illerinde düzenlenecek. Bu şehirlerde yaşamayan adaylar ise kendilerine en yakın illerde sözlü sınavlara girebilecek.  Milli Eğitim Bakanlığı atama ve branşlara göre kontenjan dağılımı hakkında bildiriye kamuoyu ile paylaştı. Sizde başvuru yapmak ve branş dağılımını incelemek istiyorsanız aşağıda yer alan linki takip ederek tüm bilgilere sahip olabilirsiniz.

Atama Kılavuzu
Branş Dağılımı

Editör: TE Bilisim