Ülkemizin en önemli kamu kuruluşları arasında yer alan ve hükümetin en çok bütçe harcadığı bakanlıklardan bir tanesi olan Milli Eğitim Bakanlığı her sene binlerce öğretmen ataması yapmaya devam ederken bu sene toplam 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapacağını duyurmuştu.

Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin başvurular alındı ve adaylar mülakat yerlerinin açıklanmasını bekliyordu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından mülakat yerleri ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı beklenirken sonunda kamuoyuna önemli bir duyuru yapıldı ve mülakat yerlerinin açıklandığı belirtildi. Peki adaylar ilgili ekranlara nasıl ve nereden ulaşacak?

SORGULAMA EKRANI YAYIMLANDI!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama da 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması mülakat yerlerinin açıklandığı belirtildi. Buna göre adayların ilgili sorgulama ekranın ulaşmak için öncelikle https://goo.gl/h621N1 linkinin kopyalaması ve tarayıcılarının adres çubuğuna yapıştırması gerekmektedir. Ardından enter yani git tuşuna basacak olan öğretmen adayları sorgulama ekranına ulaşabilir.

Karşılarına gelen ekrandan adaylar T.C. kimlik numaraları ve ekranda belirtilen güvenlik kodunu ilgili bölümlere yazıp sisteme giriş butonuna bastığında mülakata nerede gireceğini öğrenebilir. Buna göre adaylar mülakattan başarılı puanlar alarak atanmaya çalışacaktır.

Editör: TE Bilisim