Milli Eğitim Bakanlığı her sene resmi internet sitesi aracılığı ile performans programlarını kamuoyuna duyurmaktadır. İlgili performans programları aracılığı ile bütçe durumları, personellere giden maaş ücretleri konularına değinildiği gibi alım yapılacak memur sayısı ve öğretmen sayıları açıklanmaktadır.

2018 yılına ilişkin duyurunun yapılması beklenirken sonunda merakla beklenen açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanlığı toplam öğretmen sayısını ve toplam boş kadro sayısını açıkladı. İşin Olsa ekibi olarak rakamsal verileri siz değerli okurlarımız ile paylaşıyoruz.

TOPLAM ÖĞRETMEN SAYISI AÇIKLANDI!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hem kadrolu hemde sözleşmeli öğretmen sayısına ilişkin açıklama yapıldı. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde şu anda 904 bin 679 (904.679) öğretmen görev yapmaktadır. Bu öğretmen adayları hem kadrolu hemde sözleşmeli statüsünde istihdam eden toplam sayıdır. Peki kaç kişilik boş kadro kaldı?

BOŞ KADRO SAYISI DUYURULDU!

Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile boş kadro sayısı da açıklandı. Peki MEB bundan sonra kaç kişilik öğretmen ataması yapacak. Yayımlanan verilere göre 62 bin 150 kişilik boş kadro gözüküyor fakat bu sayıya 39 bin 300 sözleşmeli öğretmenin dahil olmadığı belirtilmiştir. Yani 39 bin 300 kişide çıkartıldığında MEB'in ihtiyacı olduğu öğretmen sayısının 22 bin 850 olarak görülmektedir. Eğer sözleşmeli öğretmenler dahil edildiyse 62 bin kişilik ihtiyaç var.

İşin Olsa Yorumu: Milli Eğitim Bakanlığı her sene yüklü miktarda alımlar yaparak öğretmen adaylarının atamasını gerçekleştiriyor. Ancak kadroların doluluk oranları yüzde 90'a kadar ulaştı. Yani yüklü alımlar bu şekilde devam ederse birkaç sene içerisinde MEB atamaları neredeyse durma noktasına gelecektir.

Editör: TE Bilisim