Uzun zamandır beklenen şubat ayı öğretmen atamaları için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanlığı müsteşarı Yusuf Tekin, siyaset, ekonomi ve toplum araştırmaları Vakfı'nın düzenlemiş olduğu” aday öğretmen yetiştirmenin geleceği ve aday öğretmenlik modeli” konulu panelde bir konuşma gerçekleştirdi.

Siyaset, ekonomi ve toplum araştırmaları Vakfı'nın düzenlediği panele katılan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, uzun zamandır binlerce öğretmen adayının beklediği şubat ataması dair önemli bilgiler verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin’in yapmış olduğu açıklamalar şu şekilde;

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Şubat ayında öğretmenlerin beklediği atamanın olacaksa da yetişmeyeceğini, atama kadroları için henüz herhangi bir dağılım yapılmadığını dile getirdi. Toplantıda bir öğretmen adayının Şubat ataması beklediklerini söylemesi üzerine ise müsteşar Yusuf Tekin,” şubat ayının şu an itibariyle 7’si henüz İlan'a çıkarılmadığı için atama olsa bile bunun adı Şubat ataması olamaz dedi.

Müsteşar Yusuf Tekin, her yıl atama yapılabilmesi için bütçe kanununda kamuya tahsil edilen Kamu görevlilerinin bir kısmının da orada tanımlanması lazım. Aslında görüşülen bütçe kamuda istihdam edilecek personel sayısı olarak daha zikredilmiştir. Çalışma Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Aile Bakanlığı ile birlikte yan yana gelerek istişarelerimizi yapacağız. Şu ana kadar herhangi bir dağılım söz konusu değil. Bizler de sizler gibi 2017 yılı içinde yapılması planlanan Öğretmen alım sayısı, kamuya alınacak olan personel ve memur sayıları hakkında yüzde olarak bir sayı veremiyoruz.
Hem kendi bünyemize hem de kamu bünyelerine 2017 yılında alınacak olan personellere ilişkin bakanlık kararlarına 2017 KPSS den sonra tam netleşeceğini inanıyorum .

Editör: TE Bilisim