Buna göre ülkemizde bilindiği üzere pek çok okulda öğrenci sayısı fazla olduğu için ikili sistem uygulanmaktadır. Peki İkili Eğitim Nedir? 

İKİLİ EĞİTİM SİSTEMİ NEDİR?

İkili eğitim sistemi okulun öğrenci sayısına göre düzenlemiş olduğu sabancı ve öğlenci gruptur. Bu sistemde öğrencilerin bir bölümü sabahın erken saatlerde derse başlamakta ve öğlen derslerini bitirmekte diğer grup ise derse öğlen başlayarak akşam geç saatlere kadar ders işlemektedir.

Bu sistemde öğrencilerin sabah erken kalktıkları, iki dersi blok olarak tek işledikleri ve öğlenci öğrenci gruplarının ise evlerine çok geç gittiği belirtilmişti.

Nüfusun çok olduğu küçük bölgelerde hala uygulanmaya devam eden ikili eğitim sistemi ile sabah ve öğlendi olarak eğitim alınmaktadır.

İKİLİ EĞİTİM SİSTEMİ  DE KALDIRILMAYA 2018'de BAŞLANILMIŞTI.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz 2018 yılında ikili eğitim sisteminin kaldırılacağını belirtmişti.. Buna göre ikili eğitim sisteminin Sinop ilinde kaldırıldığı belirtilerek Türkiye geneli öğretmen sayısının artırılmaya  çalışıldığı ve öğrenci sayısı ile okul sayısında da düzenlemelerin yapılarak önümüzdeki süreçler içerisinde okullarda ikili eğitim sistemine son verilmesi ve derslerin tam gün olarak işlenmesi beklenmektedir.

demişti.

Editör: TE Bilisim