Ülkemizde her sene on binlerce öğretmen ve memur alımı gerçekleştirmekte olan Milli Eğitim Bakanlığı bu sene de ciddi düzeyde atama gerçekleştirmektedir. Buna göre ilk olarak 20 bin kişilik atama yapılmasının planlandığı belirtilmişti ancak daha sonra bu sayı 25 bine yükseltildi.

25 bin kişilik öğretmen ataması için gerekli başvurular yapıldı ve adaylar mülakatların yapılacağı tarihi beklemeye başladı. Buna göre Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından atamaya ilişkin önemli açıklamalar yapıldı. Peki MEB Bakanı İsmet Yılmaz neler söyledi, detaylar nedir?

MÜLAKATLAR BAŞLATILDI!

80 yılda atanmakta olan toplam öğretmen sayısını kendi dönemlerinde atadıklarını ifade eden Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz 25 bin öğretmen ataması mülakatlarını başlattıklarını duyurdu. Buna göre öğretmen adayları girmiş oldukları mülakatlardan başarılı olmaya çalışarak Milli Eğitim Bakanlığı MEB bünyesine girmeyi amaç edinecektir.

Bundan önceki dönemlerde her sene iki kez atama yapılmaktaydı fakat kadroların doluluk seviyeleri oldukça yükseldiği için atamalar teke düşürüldü ve her sene Şubat ayında atamaların gerçekleştirileceği belirtilmişti. Bu sebepten dolayı 2018 yılında 25 bin kişilik öğretmen atamasından hariç olarak olağanüstü bir durum olmadığı sürece yeni bir atamanın yapılmaması beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim