Ülkemizin en önemli kamu kurumlarından bir tanesi olan ve ülke bütçesinin büyük bir bölümünün ayrıldığı Milli Eğitim Bakanlığının bu sene kaç bin kişilik öğretmen ataması yapacağı merakla beklenirken geçtiğimiz günlerde atamaya ilişkin duyuru geldi.

Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı farklı kadrolarda, farklı branşlarda istihdam etmek üzere toplam 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı gerçekleştirecektir. Sözleşmeli öğretmen alımlarının hangi branş için kaç kişilik kadro ayrıldığı konusunda duyuruyu geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdik. Buna göre bugün itibari ile başvurular da başladı.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması başvuruları bugün itibari ile başladı. Adaylar başvurularında 5 farklı sınav merkezi yerini tercih edebilecek. Adaylar belirleyecekleri bu sınav merkezlerinde mülakatlara girecektir. Peki adaylar başvurularını nasıl yapacak?

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması başvuruları başladı peki başvurular nasıl yapılır? Buna göre müracaatlarını adaylar http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr linkleri vasıtası ile yapabilir. Başvurular sırasında adaylar maksimum 5 sınav yeri seçebilmektedir. Sonuçların açıklanması ile adaylar belirlenmiş olan sınav merkezlerinde sözlü mülakatlara tabii tutulacaktır.

Editör: TE Bilisim