Milli Eğitim Bakanlığı her sene on binlerce öğretmen ataması yapmaya devam ediyor. Atamalar bilindiği üzere açık bulunan branşlar için yapılmakta olup bundan sonra atamalar Şubat aylarında gerçekleştirilecektir. Bu sene yani 2018 Şubat'ta ise Milli Eğitim Bakanlığının 20 bin civarı sözleşmeli öğretmen ataması yapması bekleniyor.

Öğretmenlik bölümlerinden mezun olmuş ya da formasyon alarak öğretmen olabilecek kişiler Şubat ayında yapılacak olan 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasına gözlerini çevirdi. Peki MEB 20 bin öğretmen ataması branşlara göre kadro dağılımı belli oldu mu? İşin Olsa ekibimize gelen yoğun rağbet üzerine bu özel içeriği üretiyoruz.

BRANŞLARA GÖRE KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı 2018 yılı Şubat 20 bin öğretmen atamasında halen branşlara göre kadro dağılımı belli olmadı. Ancak İşin Olsa ekibimize göre bu sene sınıf öğretmenliği, ilköğretim matematik, matematik öğretmenliği, yabancı dil, okul öncesi öğretmenliği, rehberlik, fen bilgisi öğretmenliği, din kültürü ve ahlak bilgisi, beden eğitimi, türkçe ve bilişim teknolojileri bölümleri için daha fazla öğretmen alımının yapılması bekleniyor.

Yine ortalama olarak geçtiğimiz sene yapılan branşlara göre atama dağılımının bu seneye yakın olması beklenmektedir. Yakın zamanda Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile 20 bin öğretmen ataması branşlara göre kadro dağılımının kamuoyuna duyurulması beklenmektedir.

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim