Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile bilindiği üzere her sene on binlerce öğretmen ataması gerçekleştirilmektedir. Öğretmen atamaları branşlara göre yapılmakta olup hangi branşa hangi bölüm mezunlarının başvuru yapabileceği Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan araştırmalar sonucunda bazı bölümlere öğretmen hakkı verilebilirken bazı bölümlerin öğretmen olma hakkı kapatılmaktadır. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni duyuruya göre iki yeni bölüm mezuniyetine daha öğretmen olma hakkınını getirildiği belirtildi. Peki detaylar nedir? Hangi iki yeni mezuniyete daha öğretmen olma hakkı geldi?

BU BÖLÜM MEZUNLARI ÖĞRETMEN OLABİLECEKTİR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile iki yeni bölüm mezunu adaya daha öğretmen hakkı verildi. Peki bu bölümler hangileridir? Bu bölüm mezunları hangi branş için öğretmen olabilecektir? Buna göre yapılan duyuruda el sanatları bölümü ve Türk Din musikisi anasanat dalı bölümü mezunlarının da öğretmen olabileceği belirtildi. Peki bu bölüm mezunları hangi branş için öğretmen olabilecektir.

Buna göre el sanatları bölümü mezunları el sanatları öğretmeni ve Türk Din musikisi anasanat dalı bölümü mezunları ise müzik öğretmeni olabilecektir. Bu bölümlerde fazla bir yığılmanın olduğu düşünülmemekte olup bundan sonra adayların daha çok tercih edeceği tahmin edilmektedir.

Editör: TE Bilisim