2018 1. Nakil yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanıyor? İlk kez bu yıl düzenlenen LGS birinci nakil sonuçları bugün saat kaçta açıklanacak? LGS tercihleri ile ilgili tüm bilgileri haber içeriğimizde bulabilirsiniz.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Liseye kayıt yaptıracak öğrenciler LGS yerleştirme sonuçlarını açıklandı. Öğrenciler istedikleri bir okula gidebilecek ya da adrese dayalı sistem de en yakınında bulunan okullara gitmek zorunda kalacak. Liseye geçiş sınavı LGS'nin ilk defa düzenlenmesi nedeniyle nakiller ile ilgili pek çok sorun da ortaya çıkmaya başladı. E-okul LGS 1.nakil sonuçlarını bugün açıklaması bekleniyor. Liseye geçiş sınavının sonuçları açıklanır açıklanmaz haber içeriğimizdeki linkten sonuçlara ulaşabileceksiniz.

KAYITLAR NASIL OLACAK?

Liseye Geçiş Sınavı yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra öğrenciler okullara kayıt yaptırabilecek. Ayrıca boş kontenjanlara göre okullara nakil başvurusu yapılabiliyor. Sonuçların açıklanmasının ardından 4 haftalık süreçte de nakil süreci de başlamış olacak.

OKULLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu takvime göre 2018-2019 17 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Yarıyıl tatili 21 Ocak 1 - Şubat 2019 tarihleri arasında olacak 2. dönem 4 Şubat 2019 Pazartesi günü başlayıp 14 Haziran 2019 Cuma günü sona ermiş olacak.

SONUÇ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim