Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan Milli Eğitim Bakanlığının yurt geneli neredeyse bir milyona yakın personeli bulunduğu belirtilmektedir. Maliye Bakanlığının her sene en çok kadroyu verdiği kurumlardan bir tanesi Milli Eğitim Bakanlığı olmak ile beraber MEB ihtiyaçları doğrultusunda öğretmen ataması gerçekleştirmektedir.

Bundan önce ki yıllarda acil ihtiyaçlar bulunduğu için yılda iki kere atama yapılmakta ve toplam 40 - 50 bin kişilik atamalar gerçekleştirilmekteydi ancak kadroların dolmaya başlamasından dolayı yıl içerisindeki öğretmen atamaları senede bir kere yapılma düzeyine indirildi ve alımlarda azaldı. Buna göre Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş 2018 yılı MEB öğretmen atamaları hakkında açıklama yaptı.

''GÖNÜL İSTERDİ Kİ...''

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş tarafından yapılan açıklama da gönül isterdi ki açıkta öğretmen kalmasın herkes atansın ancak ülkemizin imkanları tüm öğretmenlerin atanmasına izin vermemektedir ifadelerini kullanarak 2018 yılında 20 bin kişilik öğretmen atamasının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacağını duyurdu.

Buna göre öğretmen atamaları bilindiği üzere artık Şubat aylarında yapılmaktadır. 2018 yılı öğretmen atamasının da Şubat ayında yapılması beklenmekte olup müracaatların alınması ve mülakatların yapılması derken 2018 yılında atanacak öğretmenlerin ancak 2018 - 2019 eğitim öğretim yılında çalışmaya başlayacağı tahmin ediliyor.

Editör: TE Bilisim