Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her sene öğretmen adayların Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi sınavı yapılmaktadır. Bu sınavın yanı sıra adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavı B Grubuna girmekte ve buadan da yüksek puan almaya çalışmaktadır. Ancak adayların en çok puan topladığı sınav Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi sınavı olduğu bilinmektedir. Sınavın daha erken bir tarihte yapılması beklenmekteyken FETÖ'cülerin darbe girişimi nedeni ile ÖSYM sınavın ileri bir tarihe alınmasını uygun buldu ve bu sebepten ötürü sonuçlar da gecikti. ÖSYM beklenen sonuçları sonunda açıkladı.

Sonuçlar Yayınlandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi 2 Eylül 2016 tarihi ile Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi sınavının sonuçlarını açıkladı. Bu sınavı girip kaç puan aldığını öğrenmek isteyen adaylar hemen yazının en altında bulunan linki takip ederek sonuçlarını öğrenebilir. Aynı zamanda bazı öğretmenlik bölümleri için hazırlanmış olan soruların cevaplarının yanlış olduğu tespit edilerek bu konu da adaylara ÖSYM duyuru yaptı.

Hangi sorunun yanlış olduğu ve hangi sorunun cevabında değişiklik yapıldığını görmek isteyen adaylar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesinde bulunan duyurular bölümü aracılığı ile tüm detayları öğrenebilir. ÖABT sonuçlarının açıklanması ile Aralık 2016 tarihinden önce yeni bir öğretmen atamasının daha yapılması beklenmektedir.

https://sonuc.osym.gov.tr/

Editör: TE Bilisim