Başbakan Davutoğlu Şubatta 20 - 30 Bin Atama Olacağını Açıkladı

17 Ekim 2015 tarihli Trt haber canlı yayınına konuk olan Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu öğretmenlere beklediği müjdeyi verdi. "Öğretmenlere bir müjdeniz var mı" diye gelen bir soru Davutoğlu üzerine, "Ben de bir öğretmenim. Geçmişim itibarıyla öğretmenlerimiz bizim geleceğimizi aydınlatacak nesillerin yetişmesi bağlamında en büyük güvencemiz, manevi saygı, hürmet bağlamında da en aziz topluluğumuzdur. Onlarla ilgili hiçbir şeyi ihmal etmedik" açıklamasında bulunarak, atamalar artıyor mu sorusunu akıllara getirdi.

Öğretmen atamalarıyla alakalı bir beklentinin olduğuna dikkat çeken Sayın Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Geçen seneden kalan 10 bin kişilik bir atamamız vardı, 37 bin atadık. 10 bini şubat ayında atayacağız. Önümüzdeki sene içinde ihdas edilen kadroların da yarısını şubat ayında atamayı düşünüyoruz. Bu herhalde 20- 30 bin civarına doğru giden bir rakama ulaşır zamanla. Bu atamaları yapacağız. Ben prensip olarak, önüme atamalar geldiğinde şubat atamalarını geçen sene de yaptık ama biraz tereddütle karşıladı arkadaşlar. Çünkü şubat ayında atandığı zaman öğretmen yılın ortasında nasıl gidecek? Bugün Milli Eğitim Bakanımızla tekrar konuştuk." müjdesini vererek öğretmen adaylarını heyecanlandırdı.

Başbakan Davutoğlu, "Beyannamemizde de var Öğretmen Akademisi kuruyoruz. Yani öğretmenleri tekrar meslek içi eğitimden geçireceğiz ve öğretmen kurmayları yetiştireceğiz tabiri caizse. Nasıl Harp Akademisi harp kurmayı yetiştirir. Polis Akademisi polisi, Öğretmen Akademisi ile de öğretmenlerimizi yenileyeceğiz, geliştireceğiz" diyerek kamuoyunda yeni bir tartışmanın kapılarını araladı.Şimdi merak konusu sözü verilen 20-30 bin civarında bir Şubat ataması olacak mı? Diğer akılları bulandıran soru ise öğretmenlik için yeniden yeni bir prosedür mü geliyor? Bu soruların cevaplarını ilerleyen günlerde göreceğiz.Öğretmen atamalarıyla alakalı gelişmeleri araştırıp sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.