Milli Eğitim Bakanlığı açık olduğunu tespit ettiği öğretmen kadroları için her sene on binlerce kişilik atama gerçekleştirmektedir. Öğretmen atamaları bundan önceki yıllarda kadrolu statüsünde yapılmaktaydı fakat Milli Eğitim Bakanlığı MEB yeni aldığı karar ile atamaların bundan sonra sözleşmeli olarak yapılacağını duyurdu.

Geçtiğimiz sene Milli Eğitim Bakanlığı ilk sözleşmeli öğretmen atamasını gerçekleştirdi. Bu atamalardan sonra bu seneki yayımlanan ilanda da Milli Eğitim Bakanlığı MEB atamalarını sözleşmeli statüsünde yaptı. Öğretmen adayları atamaların kadrolu olarak yapıldığını savunurken bugün yaptığı açıklamasında öğretmen atamalarının neden sözleşmeli statüsünde yapıldığını, neden kadrolu olarak öğretmen atamalarının neden yapılmadığını duyurdu.

''KADROLU YAPARSAK BURALARDA TUTAMAYIZ''

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Cizre'de yaptığı değerlendirmeler sonucu önemli açıklamalar da bulunarak geçmişe ilişkin örnekler verdi. Daha önce Şırnak iline 3 bin 500 kişilik öğretmen atamasının yapıldığı ve bu atamaların kadrolu statüsünde yapıldığından dolayı Şırnak'tan 2 bin 500 öğretmenin tayini isteyerek farklı bölgelere gittiğini belirtti.

Yani Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yapılan açıklama ile sözleşmeli öğretmen atamalarının ilgili bölgelerde öğretmenlerin durması için yapıldığı öğrenildi. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde ki doluluk oranı şu anda yüzde 90 seviyelerinde seyir etmektedir. Bundan sonraki atamalarda da doluluk oranının düşmemesi için sözleşmeli alımların devam etmesi beklenmektedir.