Ülkemizin en önemli kamu kurumları arasında yer almakta olan Milli Eğitim Bakanlığına hükümet her sene çok büyük ölçüde bütçe ayırmakta olup MEB bünyesinde ortalama bir milyon civarı personel görev yapmaktadır. Buna göre MEB bilindiği üzere bu sene 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ilan geçtiğimiz hafta kamuoyuna duyuruldu ve yayımlanan ilana göre 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağı öğrenildi. 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasına rekor başvuru gelmesi beklenirken Bakan İsmet Yılmaz kaç kişinin atamaya başvuru yaptığı öğrenildi.

120 BİN KİŞİ BAŞVURU YAPTI!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından kamuoyuna yapılan açıklama da öğretmen pozisyonun halen kaliteli olduğu ve kaliteli olmasa mezunlar arasından her dört kişiden birisinin başvuru yapmayacağını duyurarak 20 bin kişilik sözleşmeli öğretmen atamasına toplam 120 bin kişinin başvuru yaptığı öğrenildi.

Yine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yapılan açıklama da 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasına 3 katı adayın mülakat için çağrılacağını belirtti. Yani toplam 60 bin öğretmen adayı mülakata çağrılacak ve mülakatta en başarılı olan 20 bin kişi atanacak. Bu sayede mülakatta üç kişiden ikisi kaybederken bir kişi atanacaktır. Mülakat yerleri 16 Mart itibari ile açıklanacak.

Editör: TE Bilisim