Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her sene defalarca test ve elektronik olmak üzere ehliyet sınavları yapılmaktadır. Adaylar öncelikle ehliyet sınavında başarılı olması ve ardından uygulamalı direksiyon sınavında da başarılı olmaları gerekmektedir.

21 Nisan 2018 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığınca gerçekleştirilmiş olan MTSK ehliyet sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merakla bekleniyordu ve sonunda konu hakkında kamuoyuna açıklama yapıldı. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı MEB 21 Nisan'da düzenlediği MTSK ehliyet sınav sonuçlarını açıkladı. Peki adaylar sonuçlarını nasıl öğrenecek, sorgulama ekranı nedir?

SONUÇLAR NASIL ÖĞRENİLİR?

21 Nisan 2018 tarihinde yapılan MTSK ehliyet sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adayların https://goo.gl/2VR9bn linkini kopyalaması ve tarayıcılarının url bölümüne yapıştırması gerekmektedir. Bu linke girecek olan adayların T.C. kimlik numaraları ve ekranda belirtilen güvenlik kodunu yazarak sonuçlarını öğrenebilecektir.

MTSK sınavında adaylara 50'şer soru soruldu ve toplam bir saatlik süre verildi. Yazılı sınavlardan başarılı olmak için adayların en az 70 ile üzerinde puan almış olması gerekmektedir. 70 ve üzerinde puan alamayan adaylar uygulamaları direksiyon sınavına katılamamaktadır.