2016 Yılında Yaklaşık Olarak 50 Bin Öğretmen Ataması Yapılacak

Şubat ayında atanması planlanan öğretmen sayısı yaklaşık olarak 30 bindir. Buna ek olarak Ağustos ayında da 20 bin öğretmen ataması daha olacak. Atanacak bu öğretmenler, ülkemizde ilk kez yürürlüğe giren sistemlerden olan 4 aylık eğitimin ardından görevlerine başlayabilecekler.

Öğretmen adaylarını sevindiren bir açıklama yapan Sayın Hamza Aydoğdu toplamda 50 bin öğretmen atamasının olacağını ve Şubat ayında 30 bin, Ağustos ayında ise 20 bin atama yapılacağını söyledi.

Atanacak olan 50 bin öğretmen 2016 yılının ilk günlerinde atanmış olacak. Bu atamalardan 30 bini Şubat ayında yapılacak ve kalan 20 bin atama ise Ağustos ayında yapılacak. Yapılan en son atamalarda Ağustos ayındaki atanan öğretmenlerin yüzde 70’i Doğu ve Güneydoğu bölgelerine atanmıştı. Yeni atamalar ise Türkiye genelinde yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Sayın Hamza Aydoğdu, konuyla ilgili açıklamaları şöyle yaptı. ‘’ 2016 yılının ilk atamaları Şubat ayında yapılacak. Buna ek olarak Ağustos ayında da atama olacak ve toplam atama sayısı 50-52 bin arasında olacak. Şubat ayındaki 30 bin kişilik atamanın ardından kalan 20 bin ise Ağustos ayında atanır diye düşünüyorum. Şubat ayındaki atamalar 81 ili kapsayacak. Sınıf öğretmenliği bölümünde şuan ki ihtiyacımız 17 bin, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi bölümünde ise 16 bin.’’ dedi.

Şubat ayı içerisinde atanacak olan 30 bin öğretmen adayı görevlerine Eylül ayında, Ağustos ayında atanacak olan 20 bin öğretmen de 2017 Şubat ayında iş başı yapabilecek. Atanan öğretmenler 4 aylık bir süreyle stajlarını yapacaklar ve bu sürede de maaşlarını alacaklar. Bu staj süresindeki eğitimlerin atandıkları şehirde mi yoksa öğretmenlerin belirleyeceği bir şehirde mi yapacakları henüz kesinleşmedi.

Aydoğdu, bu konuların ardından şu açıklamaları yaptı. ‘ Öğretmenlerimize atanacakları yerlerin kültürel dokusu ve yerel dilleriyle ilgili eğitimler verilecek. Bu öğretmenler 3 gün boyunca okulda derslerine girecekler. Kalan iki günün birinde idare bölümünde, diğer bir günde ise il ya da ilçe müdürlüklerinde görev yapacaklar ‘’ dedi.