Adalet Bakanlığı bilindiği üzere yıl içerisinde aralıklarla adliyelerde istihdam etmek üzere en az lise mezunu zabıt katibi alımı ilanları yayımlamaktadır. Alım ilanları Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanmakta olup yayımlanması için Devlet Personel Başkanlığına gönderilmektedir.

Buna göre Adalet Bakanlığı bünyesinde zabıt katibi olabilmek için adayların en az lise mezunu olması ve Kamu Personeli Seçme Sınavına girerek baraj puanı olan 70 ile üzeri almış olması gerekmektedir. Peki Adalet Bakanlığında istihdam eden zabıt katibi maaşları ne kadar ve zabıt katibi hangi görevleri yapar?

ZABIT KATİBİ MAAŞLARI NE KADAR?

Zabıt Katipleri çalışmış odluğu adliye, şehir ve derecesine göre değişen maaşlar almaktadır. Ancak net olarak aldıkları maaşlara bakıldığında ortalama 3 bin lira maaş aldıkları görülmektedir. Tabi bu tutar kişinin derecesi, bulunduğu il, evli olup olmama durumu, çocuk sahibi olup olmamasına ilişkin azalabilmekte ve artabilmektedir.

ZABIT KATİBİ GÖREVLERİ

Kamu kurumlarında istihdam etmekte olan zabıt katipleri hukuk ve ceza yargılama yasalarında belirtilmiş olan görevleri muntazam ve düzenli şekilde yapmak ile yükümlüdür. Dosya ve kayıtları yapar, tutanak ve verilmiş olan kararları bilgisayar ortamına geçer, cevabı alınamamış müzekkelerin tekidini yapar, dava dosyaları için yapılmış olan kağıt pusulasını düzenler, ferdi fişleri zamanlı şekilde doldurur gibi görevleri yerine getirmektedir.

TÜM MEMUR ALIM İLANLARINI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim