Adalet Bakanlığı bünyesinde bulunan adliyelerde bilindiği üzere çok sayıda zabıt katibi personelleri bulunmaktadır. Zabıt katibi olabilmek için öncelikle adayların lise, ön lisans ya da lisans bölümlerini bitirmekte ardından kendi mezuniyet gruplarına göre Kamu Personeli Seçme Sınavına girmektedir.

KPSS'ye giren adaylar aldıkları puanlar ile atama ilanlarını beklemekte ve atama ilanlarının yayımlanmasından sonra müracaatlarını gerçekleştirmekte ve zabıt katibi olarak göreve başlamayı hedeflemektedir. Peki zabıt katibi 2018 maaşları ne kadar? Zabıt katibi görevleri nelerdir? İşin Olsa ekibi olarak zabıt katibi maaşları ve görevleri hakkında tüm detayları sizlere açıklıyoruz.

ZABIT KATİBİ 2018 YILI MAAŞLARI NE KADAR?

Adalet Bakanlığı bünyesinde istihdam etmekte olan zabıt katipleri ne kadar maaş alıyor? Buna göre zabıt katipleri ortalama olarak 3 bin lira civarı maaş almaktadır. Tabi bu tutar kişinin lise, ön lisans veya lisans mezunu olması durumuna göre değişiklik göstermekte olup yine kişinin ailesinin durumu, görev yaptığı il ve çocuğunun olup olmama durumuna göre değişebilir. Peki zabıt katibi görevleri nedir?

ZABIT KATİBİ GÖREVLERİ NEDİR?

Kamu kurumlarında istihdam etmekte olan zabıt katipleri hukuk ve ceza yargılama yasalarında belirtilmiş olan görevleri muntazam ve düzenli şekilde yapmak ile yükümlüdür. Dosya ve kayıtları yapar, tutanak ve verilmiş olan kararları bilgisayar ortamına geçer, cevabı alınamamış müzekkelerin tekidini yapar, dava dosyaları için yapılmış olan kağıt pusulasını düzenler, ferdi fişleri zamanlı şekilde doldurur gibi görevleri yerine getirmektedir.

TÜM MESLEK MAAŞLARI BURADA