İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü EGM'de yunus polisi sınıfında pek çok motorlu polis bulunmaktadır. Yunus polisleri genel olarak motorlu şekilde devriye görevi atmakta olup sayıları oldukça azdır. Yunus polisleri olaylara ilk olarak müdahale eder ve müdahale sırasında göz altı almak isterse asayiş polisine haber vermektedir.

Yunus polisleri motorlu olarak görevini sürdürdüğü için tutuklama, gözaltı olaylarında zorluk yaşamaktadır. Bu sebepten dolayı pek çok operasyona gitmeden önce asayiş polisine hazır olması için talimatlar verilmektedir. Peki yunus polisi maaşları ne kadar? Yunus polisleri ne kadar maaş alıyor?

YUNUSU POLİSLERİ MAAŞI NE KADAR?

Emniyet Genel Müdürlüğü EGM bünyesindeki tüm polisler normalde aynı maaşı almaktadır fakat sınıfları farklı olduğu için ekstra olarak sınıf maaşı almaktadır. Sınıf maaşından dolayı polislerin maaşında değişiklik meydana gelmektedir. Peki yunus polislerinin maaşları ne kadar? Buna göre Emniyet Genel Müdürlüğü EGM bünyesinde görev yapmakta olan yunus polisleri ortalama 4 bin 500 - 5 bin lira arasında maaş almaktadır. Yine yunus polislerinin maaşlarına görev yaptığı il, ilgili bölgenin nüfusu, bölgenin Doğuda olup olmaması, ailevi durumu, çocuğunun olup olmaması gibi etkenler yunus polisinin maaşının değişmesinde önemli etkenlerden birkaç tanesidir.

YUNUS POLİSİ NASIL OLUNUR?