Bilindiği üzere Türkiye geneli üniversitelerde bulunan Veteriner Fakültelerinden mezun olan kişiler kamu da ya da özel sektör de Veteriner olarak görev yapmaktadır. Kamu kurumlarında veteriner olarak görev yapmak isteyenlerin Kamu Personeli Seçme Sınavına girmesi gerekmektedir.

KPSS'den yeterli düzeyde puan alan veterinerler tercihleri ile gerekli kamu kurumlarına yerleşebilmekte ve kamu kurumlarında istihdam edebilmektedir. Peki veteriner maaşları 2017 yılında ne kadar oldu?

KAMU VETERİNER MAAŞI

Kamu kurumların yerleşen ve ilk maaşını alan veterinerler 2017 yılında yeni gelen zamlar dahilinde en düşük 3 bin 700 lira maaş almakta olup görev süresi, hizmet yılı, bölge ve aile yardımlarına göre maksimum 4 bin 900 liraya kadar yükselen maaş alabilmektedir. Bu maaşlar kişinin aile durumuna görede değişiklik gösterebilmektedir. Maaşlar kamu kurumlarında istihdam eden veteriner maaşlarıdır.

ÖZEL SEKTÖR VETERİNER MAAŞLARI

Özel sektörde veteriner olarak istihdam etmekte olan personellerde oldukça iyi maaş alabilmektedir. Özel sektör firmasına göre maaşlar değişiklik gösteriyor olsa da genel olarak maaşların 2 bin 500 liradan 5 - 6 bin liraya kadar yükselebildiği görülmektedir. Tabi veteriner kendi kliniğini ve ofisini de açabilir. Bu sayede veteriner kendi iş yerini yürüteceği için daha fazla ücret kazanabilmektedir.

TÜM MESLEK MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim