Ülkemizin dört bir yanında bulunan Veteriner Fakültesinde eğitim gören veteriner hekim adayı öğrenciler mezun olup diplomalarını aldıklarında veteriner olmaktadır. İster özel sektörde istihdam edebilir, ister veteriner hekim kliğini açabilir ister ise sınavlara girerek kamuya atanmaya çalışmaktadır.

Buna göre kimi özel veteriner hekimler çok daha yüksek maaş aldığı için devlet kadrosuna girmeyi pek düşünmemektedir. Peki devlette görev yapan veteriner hekim maaşları ne kadar? Bölgelere göre değişiklik gösteren veteriner hekimlerin maaşları hakkında tüm detayları sizlere açıklıyoruz.

VETERİNER HEKİM MAAŞI NE KADAR?

Veteriner hekimler bölgelere göre değişiklik göstermekte olup Türkiye'de ortalama veteriner hekimler bölgelere göre 4 bin TL'den başlayan ve 5 bin TL'ye kadar yükselen maaşlar almaktadır. İlgili bölgeye göre veteriner hekimlerin maaşlarında bin liraya kadar değişiklik olmakta olup bu tutara döner sermaye dahil değildir.

Türkiye'de genel olarak veteriner hekimler muayene ücreti olarak 40 TL, röntgen ücreti olarak 30 TL almaktadır. Bu tutarlarda direkt olarak ilgili sağlık kurumuna kalmakta olup biriken para döner sermayeden veteriner hekimler arasında bir miktar dağıtılmaktadır. Dağıtılan paralar dahilinde veteriner hekimlerin maaşları ikiye hatta yaptıkları muayeneye göre üçe dahil katlanabilir.

DİĞER MESLEK MAAŞLARI BURADA

Editör: TE Bilisim