Ülkemizin dört bir yanında bulunan kamu kurumlarının büyük bir bölümünde Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) personelleri bulunmaktadır. VHKİ personeli olabilmek için adayların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına girmesi gerekmektedir.

Merkezi atama ya da açıktan atama yöntemi ile kamu kurumları Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) personeli alımı gerçekleştirmektedir. Peki VHKİ personellerinin aylık olarak maaşları ne kadar? İşin Olsa ekibi olarak 2018 yılı bilgisayar işletmei Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) maaşlarını açıklıyoruz.

VHKİ MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

Farklı kamu kurumlarında görev yapmakta olan Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) 2018 yılı maaşları ne kadar oldu? Buna göre göreve yeni başlayan VHKİ personelleri ortalama 2 bin 800 liradan başlayan maaşlar ile işe başlamaktadır. Hizmet süresi, aile durumu, evlilik durumu ve 6 yaş altı ile üstünde çocuğunun olup olmama durumuna göre bu tutarda değişiklik olabilmektedir.

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) personelleri yine görev yerlerine göre değişik tutarlarda maaşlar alabildiği gibi ekstra olarak döner sermaye ücreti de alabilmektedir. Hizmet süresi daha fazla olan VHKİ görevlilerinin maaşları 3 bin 500 TL'ye kadar yükselebilmektedir.

Editör: TE Bilisim