Milli Eğitim Bakanlığı her sene sözleşmeli öğretmen atamaları gerçekleştirdiği gibi yine açık pozisyonların doldurulması için de ücretli öğretmen yani eski tabir ile vekil öğretmen alımı gerçekleştirmektedir. Şu anda Türkiye geneli 100 bin civarı ücretli öğretmen de görev yapıyor.

Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı ücretli öğretmen başvuruları artık e-devlet üzerinden yapılabilmektedir. Peki ücretli öğretmenler ne kadar maaş alıyor? Ücretli öğretmenlerin sigortaları kaç gün yatıyor ve hakları nelerdir? İşin Olsa ekibi olarak tüm detayları sizlere aktarıyoruz.

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

Ücretli öğretmenler almış oldukları kurslara göre haftalık 30 saat ya da en fazla 40 saat alabilmektedir. 40 saat alabilmek için Destekleme ve Yetiştirme kursunu almış olması gerekmektedir. Ücretli öğretmenler saat başı 12,80 TL kazanmaktadır. Yani aylık 120 saat derse giren bir ücretli öğretmen bin 536 TL (1.536 TL) maaş almaktadır. Yani tutar asgari ücretten daha düşüktür.

SİGORTA ve DİĞER HAKLAR NELERDİR?

Ücretli öğretmenlerin sigortaları da diğer kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlere göre daha düşük yatabilmektedir. Yine MEB atama ile yerleşen öğretmenlerin maaşlarında zorunlu tatil, resmi tatil vb. gibi günlerde kesinti yapmamakta fakat ücretli öğretmenler girmedikleri dersler, okulun tatil olduğu günlerde ödemesini eksik almakta ve sigortası da buna göre yatmaktadır.