Özel sektör de ve kamu kurumlarında farklı diller bilerek görev yapmakta olan çok sayıda tercüman bulunmaktadır. Tercümanlar çalıştığı kuruluşa göre ve bildiği dil sayısına göre maaş almaktadır. Peki yapılan zamlar ile birlikte 2017 yılında tercüman maaşları ne kadar oldu?

Tercüman maaşları tercümanın çalıştığı kuruluşa göre değiştii gibi tercümanın bildiği dile ve dil sayısına göre değişiklik gösterebilmektedir. Tercümanların genel olarak özel sektörde de iyi kazanabildiği görülmektedir.

DİLLERE GÖRE TERCÜMAN MAAŞLARI

İngilizce artık ülke insanımız için neredeyse ana dil olmuş durumda. Bu sebepten dolayı İngilizce bilen tercümanlara çok fazla maaş verilmemektedir. Özel sektör de 2 - 3 bin lira maaş aldığı gibi kamu da da ortalama maaşlar o kadardır.

Rusça, Fransızca, Almanca, Arapça, İtalyanca, İspanyolca vb. gibi dilleri bilen kişi sayısı daha az olduğu için bu tür tercümanların maaşları 4 - 5 bin liraya kadar çıkabilmektedir. Tabi kamu kurumlarında genel olarak yine maaşlar 2 - 3 bin lira civarında değişiklik göstermektedir.

Kamu kurumlarında memur olarak göre yapmakta olan tercüman, mütercim personelleri 3 bin liraya kadar maaş almaktadır. Fakat Bakanlıklarda ya da Konsolosluklarda tercüman, mütercim olarak görev yapmakta olan personeller 5 - 6 bin liraya kadar maaş alabilmektedir. Özellikle bazı konsolosluklarda (2 bin Euro) 8 bin liraya kadar maaş verilebilmektedir.

TÜM MESLEK MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ