Ülkemize Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının yaptığı yatırımlar ile Türkiye'nin dört bir yanına demir ağlar örülmeye devam ediyor. Yük trenleri, yavaş ve hızlı trenler olmak üzere her gün farklı farklı seferler yapılırken tren seferleri diğer taşımacılıklara göre daha uygun fiyatlı olarak bilinmektedir.

Pek çok kişinin tren hayali olduğu için tren şoförü olmak yani makinist olmak beğenilen mesleklerden bir tanesidir. Ancak pek çok kişi makinist maaşlarını bilmediği için sizlere TCDD bünyesinde görevli makinistlerin maaşları hakkında bilgiler veriyoruz.

MAKİNİST MAAŞLARI NE KADAR?

TCDD'nin resmi internet sitesi aracılığı ile tren şoförü, makinist maaşı hakkında net bir bilgi bulunmuyor. Ancak makinistlerden alınan cevaplar ile Türkiye geneli ortalama olarak makinistlerin 3 bin 200 liradan başlayarak 4 bin 500 liraya kadar yükselen maaşlar alındığı öğrenildi. Tabi bu maaşlarda mezuniyet durumu, çalışılan saat durumu gibi detaylarda etkilidir.

Makinist olabilmek için öncelikle TCDD'nin ilan yayımlaması gerekmektedir. TCDD'nin ilan yayımlanmasının ardından adaylar makinist olabilmek için başvurularını yapmakta gerekli sınavlara girmekte bu sınavların sonunda başarılı olan adaylar birkaç seneyi bulabilen eğitimler almaktadır. Eğitimlerin ardından adaylar TCDD makinisti olarak göreve başlamaktadır.

Editör: TE Bilisim