Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan moda ve giyim şirketlerinde çok sayıda tasarımcı istihdam etmektedir. Tasarımcılar kendilerine verilmiş olan örneklere göre farklı farklı türde modeller çizmekte ve bunların onaylanması ile çizdiği modeller tasarlanarak piyasaya sunulmaktadır.

Peki 2017 yılında firmalar da istihdam etmekte olan tasarımcı maaşları ne kadar oldu? Tasarımcı olmak isteyen adayların ne yapması gerekmektedir? Tasarımcı nasıl olunur? Bu makalemiz aracılığı ile adaylara nasıl tasarımcı olabilecekleri konusu hakkında bilgiler vereceğimiz gibi tasarımcı maaşları hakkında da bilgi vereceğiz.

NASIL TASARIMCI OLUNUR

Tasarımcı olmak için üniversitelerin moda tasarım bölümlerini adayların kazanması ve okulu bitirmesi gerekmektedir. Okulu kazanacak olan adayın kesinlikle çizimi ve hayal gücünün harika denilecek düzeyde olması gerekmektedir. Sadece çizimin iyi olması ya da hayal gücününü iyi olması tasarımcı için yetmemektedir. Tasarımcının çizim kabilyetinin gelişmiş olması ve hayal gücünün de gelişmiş olması gerekmektedir. Bir ürünü 3 boyutlu düşünebilmeli ve ürünü kolay bir şekilde hafızasında tutabilmelidir.

TASARIMCI MAAŞLARI NE KADAR

Tasarımcılar özel sektör firmalarında 2017 yılında 2 bin 500 TL ile 3 bin TL arasında maaş almaktadır. Tabi bu maaş tutarı firmadan firmaya değişmektedir. Bazı firmalarda tasarımcıların 10 bin TL'ye kadar çıkabildiği görülmektedir. Bu tamamen firmanın kalitesine ve tasarımcının başarısına göre değişiklik gösterebilmektedir. Ufak firmalarda asgari ücret düzeyinde maaş alan tasarımcılar da bulunabilmektedir.

TÜM MESLEK MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim