Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde binlerce subay görev yapmaktadır.

Subaylar görevleri yönetmekte olup kimisi operasyon merkezinden görevleri askeri personellerin yönlendirirken kimi subaylar görevlere bizzat katılarak icraat göstermektedir. Peki 2018 yılı subay maaşları ne kadar olu, rütbelere göre 2018 yılı subay maaşları ne kadar? İşin Olsa ekibi olarak subay maaşlarını sizlerle paylaşıyoruz.

RÜTBELERE GÖRE 2018 SUBAY MAAŞLARI

Subay olabilmek için adayların üniversite mezunu olması gerekmekte olup uzun dönem askerlik yapan kişiler asteğmen rütbesinde başlamaktadır. Genel olarak asteğmenlerin 4 bin - 4 bin 200 lira civarında maaş aldığı bilinmekte olup üsteğmen 4 bin 600 yüzbaşı 4 bin 800 binbaşı 5 bin 000, yarbay 5 bin 900, albay 6 bin 700 lira olarak takip etmektedir. (Tazminat ücretleri net olarak bilinmediği için subayarın maaşları bu verilen tutarlardan daha yüksek olabilmektedir)

Yukarıda rütbelere göre subayların maaşları verilmiştir. Net olarak maaşlar verilmiş olup bu maaşlara tazminat, görev yeri, görev sayısı, görev yapılan şehir, subayın ailesi, okuyan çocuğunun olup olmama durumu, kıdem durumu gibi pek çok etken maaşların artmasına yardımcı olmaktadır. Bu yüzden subaylar ve rütbelere arasında da maaş değişiklikleri meydana gelebilmektedir.

DİĞER MESLEKLERİN MAAŞLARINI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim