Ülkemizin dört bir yanında bulunan tüm şehirlerde bilindiği üzere taksiler bulunmaktadır. Taksilerin kimisinde şoförler görev yapmakta iken kimilerin de plaka sahibi şoförlüğünü kendi yapmaktadır. Peki hangi ilde taksiciler ne kadar maaş alıyor?

İşin Olsa ekibi olarak farklı illerde taksicilerin ne kadar para kazandığı konusunda bilgiler elde ettik. Taksicilerin illere göre olan kazançlarını sizlere detaylı bir şekilde açıklıyoruz. Peki hangi ilde taksiciler ne kadar para kazanıyor?

İLLERE GÖRE TAKSİCİ KAZANÇLARI NEDİR?

Buna göre nüfusu yoğun şehirlerde taksiciler yüksek kazanç elde etmektedir. Ancak bu şehirlerde de bilindiği üzere plakalar pahalıdır. Genel olarak şoförlere maaş verilmekten ziyade şoför kazanca ortak edilmektedir. Görüşmeler yaptığımız taksi duraklarındaki şoförlere yüzde 30 oranında kazanç verildiğini öğrendik.

Örneğin işi bol bir hastane durağında görev yapan taksi ayda 10 bin lira para kazanıyorsa bu kazancın 3 bin lira gibi bir miktarı taksi şoförüne kalmaktadır. Tabi pek fazla işin olmadığı nüfusun küçük olduğu yerlerde bazı şoförlerin asgari ücret bin 603 TL maaş aldığı da bilinmektedir. Ancak genel olarak sistem böyle işlemektedir.

DİĞER MESLEK MAAŞLARI BURADA

Editör: TE Bilisim